Linda Baars

Linda-portret-IGP0814

Linda Baars

Adres
Watersnip 12 (achter ziekenhuis), 7609 LC Almelo

Telefoon
06 40 09 34 63

E-mail
info@lif-art.nl

Online
Website

Disciplines
Schilderen, mixed media

Expositie
augustus 2020: Noaberhoes Almelo

Op de begane grond van Linda’s huis staan circa tien torso’s met een spectaculaire uitstraling. Het atelier bevindt zich aan de achterzijde van het huis. Linda zit op haar stoel aan een werktafel met de rug naar het raam. Ze beschildert de torso met een klein penseeltje. “Het in detail beschilderen en aankleden van torso’s vergt heel veel tijd. Maar het is heel erg leuk om te doen. Deze torso heet Balance, vanwege de balans die ik nu ervaar in mijn ontwikkeling.”

In 2017 moest Linda revalideren en leerde ze goed te luisteren naar haar lichaam en gevoel. “Mijn fantasie loslaten op torso’s was mijn redding. Het was heel therapeutisch om creatief uit de kast te komen.” Binnenkort hoopt ze de opgedane inzichten te gebruiken in haar nieuwe baan in de geestelijke gezondheidszorg.

Het idee voor een nieuwe torso ontstaat soms spontaan als Linda een sieraad of speciaal voorwerp in handen krijgt. De thema’s zijn autobiografisch. Elke torso krijgt van haar een naam en een boodschap mee. Een aantal torso’s weerspiegelen wat er nu speelt: covid, oorlog. “Dat roept soms sterke reacties op.” Linda geeft torso-workshops, restaureert en werkt in opdracht. Sinds 2019 exposeert ze haar handbeschilderde torso’s op diverse plaatsen in Twente.

“mijn fantasie loslaten op torso's was mijn redding”

Scroll naar boven