Winnie Lenderink

Portret-Winnie-8558

Winnie Lenderink

Adres
Grotestraat 151, 7607 CJ Almelo

Telefoon
06 40 23 60 16

E-mail
winnylenderink@hotmail.com

Online
Website

Disciplines
Schilderen

Winny schildert met een losse toets op het doek. Rondom de schildersezel ligt alles wat ze nodig heeft. “Ik schilder het liefst mensen en straatbeelden”. Vaak maak ik eerst een foto. Zo leg ik een verbinding tussen de situatie die ik later wil gaan schilderen en mijzelf. Winny heeft inmiddels een geheel eigen stijl van schilderen ontwikkeld. Winny schildert zowel thuis als ook in het atelier aan de Grotestraat.

Ik hang in heel Twente.” Winny schildert meestal in haar atelier aan huis. De huidige stijl van Winny Lenderink is te omschrijven als impressionistisch. Met het schilderen van koks en recepten kreeg ze bekendheid. Het meer recente werk omvat vooral olieverfschilderijen met steden, veldbloemen, straattaferelen en portretten. “Voor de Hartstichting mocht ik laatst een Waakkast beschilderen. Ook vind ik het leuk om een ziekenhuisgang of een vergaderruimte op te vrolijken met mijn werk. Ik ben van de verbinding, met alles.” Die verbinding voelt ze ook met bezoekers. “Dit atelier heeft ook een sociale functie.” Winny Lenderink wilde ooit tekenleraar worden. Het werd de schildersacademie in Ootmarsum.

Ze is de eigenaar van het pand op de hoek van de Grotestraat met de Prinsenstraat heel dankbaar voor de ruimte, waar ze met haar schildersvriend Karst Kroeskamp mag werken.

"ik ben van de verbinding, met alles"

Scroll naar boven