Inge Witvers

Portret2-Inge-9246

Inge Witvers

Adres
Gast bij Frieda Waanders:
Herengracht 18-20

Telefoon
06 16 44 67 60

E-mail
inge@ingetextileartist.nl

Online
Website

Disciplines
Textiel, mixed media

Achter het huis staat een overkapping. Hier werkt Inge in haar zomeratelier. Aan de schutting hangen geverfde stoffen in de wind. Inge staat gebogen achter de tafel met een hete lucht pistool. Ze verhit glazen kiezels waardoor de plastics in de onderliggende textielstructuur vervormen. “Deze vormen gebruik ik om ruimtelijk werk te maken. Dat is eens wat anders dan een geraamte van metaal.” In de winter werkt Inge natuurlijk binnenhuis.

Experimenteren met textiel staat centraal. “Textiel is de rode draad door mijn leven.” Haar oma maakte hoeden. Inge vindt het belangrijk om textiel als kunstvorm op de kaart te zetten. “Ik verf altijd eerst mijn katoenen stof. Daarna zet ik de voorstelling daar boven op. Op die manier vormt de compositie altijd één geheel."

Inge heeft de lerarenopleiding Textiele werkvormen en Kunstbeschouwing gevolgd. Daarna heeft ze diverse cursussen gevolgd van hoeden maken tot papierscheppen. Ze geeft nog steeds workshops en lessen om haar kennis over te dragen. Ook in de familie: met dochter Katja bespreekt Inge de composities. Haar kleinzoon Karel maakt kunst ‘voor oma’. Inge doet elk jaar aan meerdere exposities en textielfestivals mee.

"textiel is de rode draad door mijn leven"

Scroll naar boven