Frieda Waanders

Portret-Frieda-8644

Frieda Waanders

Adres
Herengracht 18-20, 7607 BR Almelo

Telefoon
06 29 38 17 93

E-mail
info@friedawaanders.nl

Online
Website

Disciplines
Beeldhouwen, brons

In haar atelier aan de Herengracht polijst Frieda het marmer met een haakse slijper. Het beeld hangt met twee banden aan een takel. Het gereedschap achter haar is overzichtelijk beschikbaar. Ze is bezig aan haar opdracht van de Ziekenhuis Groep Twente. “Er komen twee beelden, één in Almelo en één in Hengelo. Ze zijn op 12 mei, de dag van de verpleging, onthuld als dank voor de strijd tegen het coronavirus. Het beeld staat bol van de symboliek.”

Het werk van Frieda is strak en subtiel. “Het is heerlijk om mijn gevoel te vertalen in een beeld. Op een manier dat materiaal en vorm beide tot hun recht komen en elkaar versterken. De weg naar het resultaat is het mooiste.” Ze timmert al jaren aan de weg. “Ik krijg steeds meer uitnodigingen voor exposities, in Nederland en daarbuiten. Dat is heel eervol èn het levert nieuwe opdrachten op.”

Frieda volgde de Kunstacademie en specialiseerde zich in beeldhouwen en brons. “Maar de basis heb ik gelegd in cursussen aan de Italiaanse beeldhouwacademie vlak bij de marmergroeven van Carrara in Toscane. Daar ga ik elk jaar weer een tijdje vrij werken.” In 2010 ontving Frieda de Herman Krikhaar publieksprijs.

het is heerlijk om mijn gevoel te vertalen in een beeld"

Scroll naar boven