Els Kruse

Portret-Els-HMS8834

Els Kruse

Adres
Achtzaligheden 2, 7607 XM Almelo

Telefoon
06 10 29 89 95

E-mail
e.kruse1@hotmail.com

Disciplines
Schilderen, fotografie

Els deelt een grote atelierruimte met Joke van Dijk en Ineke Hofste. Het invallende daglicht valt op een heel groot bruin papier met berichten over de oorlog in Oekraïne. Op de vloer liggen artikelen die misschien later worden toegevoegd. Ze is bezig met een treffende abstracte voorstudie in acryl naar een foto van een Oekraïner die tussen de puinhopen loopt. “Het houdt me heel erg bezig. Ik probeer er lijn in aan te brengen.”

Het atelier geeft een goed inzicht in de werkwijze van Els. Achter haar schilderijen zit altijd een goed overwogen gedachte. “Ik ben een onderzoekend type. Door te tekenen en schilderen uit ik vervolgens mijn visie. Eerder heb ik een schilderij gemaakt van de ogen van Poetin. Die zijn zo zwart als de nacht.” Aan een andere wand hangt een serie acrylschilderijen met als thema “verstrengelingen”. “Alles wat in je hoofd zit, loopt door elkaar. Dat wilde ik in deze schilderijen naar voren brengen.”

Els heeft de lerarenopleiding gedaan met als specialisatie schilderen en tekenen. Daarna heeft ze diverse cursussen gedaan voordat ze besloot de Kunstacademie te volgen.

"alles wat in je hoofd zit, loopt door elkaar"

Scroll naar boven