Elsa Snijder

Portret-Elsa-8661

Elsa Snijder

Adres
Herengracht 24, 7607 BR Almelo

Telefoon
06 17 33 94 54

E-mail
easnijder@gmail.com

Online
Website

Disciplines
Schilderen, fotografie

In haar atelier op de Herengracht vallen de impressionistische acrylschilderijen van landschappen en stillevens op. Op de andere muur hangen foto’s. Elsa zit geconcentreerd voor een landschap in roodtinten. Met het penseel voegt ze voorzichtig een vleugje licht toe. “Ik hou van warme kleuren.” Op de achtergrond staat een tafel vol gebroken aardewerk. “Dat is voor de komende expositie in Hof 88. Ik vind dat het kwetsbare óók mag bestaan.”

Haar werk komt altijd tot stand door een vondst of een gebeurtenis. “Schoonheid zit in het kleine en alledaagse.” Voor haar foto’s kiest Elsa voor een aparte pin-hole techniek. De foto’s zijn genomen door een gaatje in plaats van door een lens. Hierdoor ontstaat een wat vervreemdend effect. “Mensen reageren hier heel verschillend op. Sommigen vinden de foto mislukt, anderen worden er door geïnspireerd.” In 2014 won ze de Herman Krikhaarprijs met deze fototechniek.

Elsa heeft de Kunstacademie gevolgd. In 2021 had ze in Borne een expositie met als titel `Weefsels in de tijd’. In 2022 exposeerde ze in de Kunsthal Hof 88 met het thema `Schoonheid en vergankelijkheid’, vertaald in foto’s, objecten en poëzie.

"schoonheid zit in het kleine en alledaagse"

Scroll naar boven