Edwin Faas

Portret-Edwin-9279

Edwin Faas

Adres
Stichting de KWP
Nicolaas Beetsstraat 26, 7606 BE Almelo

Telefoon
06 36 32 32 22

E-mail
faas68@kpnmail.nl

Online
Website

Disciplines
Fotografie

De Kunstwerkplaats aan de Nicolaas Beetsstraat is onderverdeeld in diverse ateliers. Op de eerste verdieping heeft Edwin zijn werkruimte. Aan de wanden hangen een aantal van zijn foto’s. Edwin zit achter zijn beeldscherm. “Ik moet nog besluiten welke nieuwe foto’s ik bij de atelierroute laat zien.” Hij is graag op de Kunstwerkplaats. “Het is fijn om hier met elkaar te praten over je werk.”

Edwin fotografeert analoog. Dat betekent dat hij film gebruikt. “Ik heb thuis een donkere kamer. Daarin kan ik mijn negatieven ontwikkelen en mijn foto’s op de gewenste grootte afdrukken.” Edwin maakt vooral zwart-wit foto’s van het licht en lijnenspel rond roltrappen in treinstations en van bewegende gezichten. “Ik probeer met mijn foto’s altijd een zekere vervreemding vast te leggen.”

Met zijn tweelingbroer Roland doorliep Edwin de Decoratie en etalage vakschool en de Kunstacademie. In 1999 maakte hij met Han Kobes een fotoboek over beelden in Almelo. “Daarin staat wie het beeld heeft gemaakt en wat het voorstelt.” In 2004 had hij in Kampen zijn eigen expositie. Sindsdien exposeert hij af en toe samen met andere kunstenaars.

"ik probeer met mijn foto's altijd een zekere vervreemding vast te leggen"

Scroll naar boven