Karst Kroeskamp

Karst-portret-8591

Karst Kroeskamp

Adres
Grotestraat 151, 7607 CJ Almelo

Telefoon
(0546) 82 06 17

E-mail
k.kroeskamp@caiway.nl

Online
Website

Disciplines
Schilderen

Heel beheerst en voorzichtig legt Karst de laatste penseelstreken op het doek. Het is een stilleven in olieverf. De achtergrond is bijna niet bestaand, de focus ligt geheel op de voorwerpen op de voorgrond. Bij het maken van stillevens gaat Karst uit van een foto. “Ik werk heel precies en niet zo snel. Als ik dan groente en fruit schilder, verandert het steeds van kleur en vorm. Daarnaast moet je steeds op de lichtinval letten.”

Karst is voortdurend aan het experimenteren. Hij wijst naar het olieverfschilderij “De Oerknal” waar hij een laag epoxy op heeft aangebracht. Ook het grovere handwerk wordt niet geschuwd, zoals blijkt uit enkele meer abstracte acrylschilderijen die hij onlangs met een paletmes heeft gemaakt. De getoonde abstracte landschappen zijn een pure kleur beleving.

Karst vindt het heel belangrijk om zich steeds te blijven ontwikkelen. Na de Nationale Schilderschool in Zwolle heeft hij les gehad van Ginus Lindeman, Ben Kuipers en Piet van de Hoef. “Van elke kunstenaar en workshop leer je wel iets nieuws. En natuurlijk is het heel gezellig om met Winny Lenderink in hetzelfde atelier te werken.”

"je moet steeds op de lichtinval letten"

Scroll naar boven