Ger Bonsink

Portret-Ger-IGP0796

Ger Bonsink

Adres
Wondestraat 32, 7605 CH Almelo

Telefoon
06 41 51 17 32

E-mail
bonsink@telfort.nl

Online
Website

Disciplines
Beeldhouwen

Op de Kunstwerkplaats heeft Ger een grote ruimte voor het beeldhouwen. In deze ruimte geeft hij ook les. Aansluitend is er een ruimte waar hij laswerk maakt. Het schuurhok wordt door een lamp verlicht. Ger bewerkt een groot stuk marmer met een slijptol. Het meeste stof wordt afgezogen, de rest dwarrelt naar de vloer. Het gezicht van Ger gaat geheel schuil achter een masker. “Als ik klaar ben ligt het stof duimendik op de grond.”

Ger maakt thuis in zijn atelier vooral schilderijen, modeltekeningen en drukwerk. Of combineert verschillende technieken. Maar beeldhouwen in hardsteen is zijn belangrijkste uitingsvorm. “Een beeld hoeft voor mij niet mooi en gelikt te zijn. Hoe simpeler de vorm, hoe krachtiger de uitstraling.” Met zijn beelden staat Ger regelmatig op kunstbeurzen en exposities. “Beurzen in Nederland en buurlanden zijn voor de verkoop belangrijk.”

Op 23 september 2023 heropent Ger de beeldentuin aan de Wondestraat. Via een blauw pad loopt de bezoeker langs de beelden die mooi uitkomen tegen het groen van de tuin.

Ger heeft de opleiding tot graficus gevolgd. Een graficus maakt kunstwerken met een druktechniek. “Een vriend van mij was beeldhouwer. Later heb ik mij op de Vrije Academie in Den Haag verder ontwikkeld tot professioneel beeldhouwer.”

“een beeld hoeft voor mij niet mooi en gelikt te zijn”

Scroll naar boven