Johan Martinus

Johan-portret-8575

Johan Martinus

Adres
Primulastraat 2, 7601 AT Almelo

Telefoon
06 27 33 66 63

E-mail
p.j.martinus@hotmail.nl

Online
Website

Disciplines
Schilderen

Het atelier bevindt zich op de begane grond. Johan is bezig met een serie grote afbeeldingen. Hij legt de laatste hand aan het schilderij waarop een saxofoon staat. Het lijkt op een vergrote striptekening met vrolijke kleuren opgemaakt. “Mijn bedoeling is dat je hierdoor aan het denken wordt gezet. Door goed te kijken zie je dat het originele beeld door de inkleuring een andere beleving krijgt.”

Het atelier op de Primulastraat is al een kunstwerk op zich. Johan werkt er graag met projectoren. Hij projecteert foto’s op het doek en maakt er vervolgens met acrylverf een goed gelijkende afbeelding van. “In 2018 heb ik de eerste prijs gewonnen bij een portretwedstrijd ‘de koning ingelijst’ van Oyfo in Hengelo.”

Auto's komen vaak in zijn schilderwerk terug. Soms combineert Johan verschillende afbeeldingen, waarmee het resultaat iets humoristisch krijgt. Zo beschildert hij vlinderstoeltjes met een kwinkslag naar bekende kunst voorstellingen.

Johan tekent zijn hele leven al. Vaak waren het spotprenten in zwart-wit. “Twintig jaar geleden ben ik met schilderen begonnen. De ene keer werk ik in grijstinten met één kleuraccent. In mijn laatste serie gebruik ik zes felle kleuren op het grijs wit.”

"mijn bedoeling is dat je aan het denken wordt gezet"

Scroll naar boven