Joke van Dijk-Schut

Portret-Joke-HMS8812

Joke van Dijk-Schut

Adres
Kunstloods
Achtzaligheden 2, 7607 XM Almelo

Telefoon
06 18 66 95 92

E-mail
jovdijkschut@gmail.com

Online
Website

Disciplines
Grafiek, schilderen, tekenen

Expositie
5 juli - 11 september 2022: Meulenbelt

Joke deelt een grote atelierruimte met Els Kruse en Ineke Hofste. De ruimte heeft een hoog plafond met dakramen. Joke staat voorovergebogen achter haar schildersezel. Haar penseel verbindt haar met de eveneens voorovergebogen persoon op het doek. “Ik schilder meestal natuurgetrouwe landschappen in olieverf. Een landschap waarin je kunt wegdromen. Ik hoop dat mijn landschappen rust en troost bieden.” In het schilderij is veel aandacht besteed aan compositie en details.

Tijdens lange afstand wandelingen slaat Joke de sfeer van het landschap op en vertaalt dit later in haar schilderijen. In de loop der tijd heeft Joke diverse cursussen gevolgd in etsen, zeefdrukken en verven met pastel. Ze heeft vroeger veel iconen geschilderd. De laatste vijf jaar schildert Joke vooral stillevens, landschappen en portretten. Ze schildert onder andere miniatuur landschappen op kleine plankjes. In haar andere werk is het verhaal van deze tijd leidend. In de kern is Joke een realistisch schilder.

In 2021 won ze de Herman Krikhaar prijs voor het werk “Vlucht”. Het betreft vluchtende personen na een aanslag. “Ik kan niet goed praten over dit soort dingen en wil het dan van me af schilderen.”

“ik hoop dat mijn landschappen rust en troost bieden”

Scroll naar boven