Theo Hendriksen

Theo-portret-HMS8927

Theo Hendriksen

Adres
Gast bij Twentse Lijstenmakerij: Twentepoort Oost 42-13,
7609 RG Almelo

Telefoon
06 12 77 77 52

E-mail
t.hendriksen@telfort.nl

Online
Facebook

Disciplines
Schilderen, tekenen

In zijn atelier op zolder valt het zonlicht op het doek. De hele ruimte staat vol met zijn werk. Theo strijkt met zijn penseel wat groene verf op of net achter zijn fabelfiguur. “Dat vlakje zit daar voor de diepte. Je mag zelf bepalen wat je ziet.” Het werk is in Cobra stijl, vervaardigd met inkt en acryl. “Ik werk zonder voorbeelden gewoon wat in me opkomt.

In zijn huis hangt naast zijn werk ook werk van zijn vrouw Ineke. Theo praat over zijn werk met een haast schrijnende nuchterheid. “De hele familie van Ineke is aan het schilderen. Toen dacht ik in 2005: dat ga ik ook eens proberen.” Hij is geïnspireerd door de abstracte kunst van de COBRA groep en door de Twentse kunstenaar Jan te Wierik. Theo schildert kleurrijke fabelachtige wezens die je fantasie prikkelen. “Ik maak ook veel kleine tekeningen. Soms zit er dan één tussen, die mij inspireert om groter werk te maken.”

Theo exposeerde onlangs in Borne en Almelo. Hij geeft in het kader van Kunst in de Etalage jaarlijks workshops aan de leerlingen van basisscholen in Oldenzaal.

“je mag zelf bepalen wat je ziet”

Scroll naar boven