Riet Telgenhof

Portret-Riet-8540

Riet Telgenhof

Adres
Kunst Punt Almelo: Grotestraat 37, 7607 CC Almelo

Telefoon
06 55 80 23 14

E-mail
riet.telgenhof@gmail.com

Online
Website

Disciplines
Handgebonden boekjes, fotografie

In 2023 heeft Riet een galerie opgezet bij het Kunst Punt Almelo en een atelier op het Cultuurplein bij Hof 88. “Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.” Thuis werd het atelier te klein. “Nu heb ik de mogelijkheid om weer groter werk te kunnen maken.”

Riet is gefascineerd door verweerde muren en aangetaste materialen. Ze heeft deze vastgelegd met haar camera. Riet heeft in de loop der jaren heel veel foto’s, drukwerk, modeltekeningen en oude werkstukken verzameld. ”Ik vind het nu de tijd om deze te selecteren en te combineren.” Na bewerkingen met verf en inkt vormen deze de aanzet voor haar collageachtige verwerkingen. Zo ontstaan voor haar nieuwe interessante beelden, vouwboekjes en bundels. “Ik creëer zo een kringloop van beelden waaruit geheel nieuwe werken ontstaan, als illustraties van een verstoorde wereld.” Elke collage lijkt een heel verhaal te vertellen. "Met de collages en bundels probeer ik mensen te verbinden."

Riet stond als zes jarig kind al te schilderen. Op de lerarenopleiding beeldende vorming legde zij de basis voor haar veelzijdigheid. In 2023 was het diverse werk van Riet te zien in het Expositiehuis Den Ham onder de titel ‘Verwering’.

"met de collages en bundels probeer ik mensen te verbinden"

Scroll naar boven