Aschwin Huiskes

Portret-Aschwin-IGP0733-2

Aschwin Huiskes

Adres
Cultuurplein Hof88: Elisabethhof 10, 7607 ZD Almelo

Telefoon
06 50 21 17 13

E-mail
huiskes.aschwin@gmail.com

Online
Website

Disciplines
Mixed media

In zijn nieuwe atelier aan het Cultuurplein bij Hof 88 heeft Aschwin zijn draai weer gevonden. Hij experimenteert graag met hergebruikte posters en materialen. De poster lijkt een bedrukt zeildoek, maar is een collage van aan elkaar geplakte stukken papier. Het frame is door zijn vader gelast. Het spandraad is van hergebruikt plastic. Zijn levensmotto is vrijheid. “Volg je hart, dan vind je uit wat belangrijk is en waar je gelukkig van wordt.”

Aschwin maakt gebruik van grafische technieken zoals zeefdrukken op glas en doek en het spuiten van sjablonen. In zijn atelier houdt hij regelmatig workshops voor diverse leeftijdsgroepen. Hij experimenteert de laatste jaren met lichtprojectie en blacklight. Aschwin doet mee met het Media Art Flow Festival in Almelo.

Aschwin is opgeleid als tekenleraar. Hij heeft bewust de keuze gemaakt om grafisch kunstenaar te worden. Hij is begonnen met drukwerk en later met schilderen. “Gouache, zeefdruk, linoleum: er zit een hele ambachtelijke kant aan mijn werk.” Aschwin ziet zichzelf graag als een straatkunstenaar. “Ik voel me wel verwant aan de graffitykunstenaar Banksy. Ik vind dat we als kunstenaar een taak hebben om de maatschappij te inspireren.”

"volg je hart"

Scroll naar boven