Hans Hunter

Hans-portret-HMS8693

Hans Hunter

Adres
Oranjestraat 22, 7607 BJ Almelo

Telefoon
06 10 40 66 81

E-mail
hanshunter3@hotmail.com

Online

Disciplines
Keramiek

Het atelier is door een oriëntaals binnenplaatsje gescheiden van de kapperszaak in de Oranjestraat. Met een eigen toegang aan de Lagebeldsweg. In de grote werkruimte staan en hangen mozaïekwerken. Muziekinstrumenten en versterkers staan in een hoek. “Ik speel nog in twee bands.” Hans staat geconcentreerd voorover gebogen achter de tafel. “Ik geef er mijn eigen invulling aan. Door stukjes tegel uit te zagen en als een puzzel samen te voegen worden het puzzle tiles.”

“Ik wil altijd iets doen dat na mijn dood blijft bestaan.” Die uitspraak komt binnen. Hans heeft een grote bewijs drang. “Ik werd vroeger nogal gepest.” Hij ziet zichzelf als kunstenmaker en muzikant. En als kapper. “Iedereen heeft talent, maar dan moet je het wel gebruiken.” In het kapperswerk werd hij in diverse categorieën Nederlands kampioen. De gemeente Almelo kwam hem op het spoor door zijn mozaïekwerk. “Ik kreeg de eer om de mozaïekwerken in de Mans Kapbaargtunnel te herstellen en te onderhouden. Een monsterklus.”

Vele jaren van huisvlijt gingen hieraan vooraf. Hans kan prachtig tekenen in de Jugendstil en Anton Pieck stijl. Maar puzzle tiles van beroemde muzikanten, filmsterren en kunstenaars zijn Hans visitekaartje.

"ik geef er mijn eigen invulling aan"

Scroll naar boven