Ans Hoffmann

Portret-AnsHoffmann-1276

Ans Hoffmann

Adres
Gast bij Stedelijk Museum: Prinsenstraat 13, 7607 JC Almelo

Telefoon
0546 86 50 38

E-mail
rianhoffman@gmail.com

Disciplines
Sieraden

Het atelier waarin ze haar sieraden maakt, is van Anna Langendam, in een voormalige tandartspraktijk. Ans draagt vandaag een sierlijke broche van zilverdraad. Op tafel ligt een blauw fluwelen doek met diverse sieraden. “Als het zilver is gesmolten, giet je het in een mal. Met een wals kan je er dan een draad of een plaatje van maken. Daarna wordt het zilver afgekookt, geschuurd en gepoetst.”

Ans maakt broches, hangers en ringen van zilver. Soms zit er een sprankje goud op verwerkt. Als jong meisje was ze al gefascineerd door sieraden. Op de hoek van de straat waar Ans woonde was een antiquair met een etalage vol sieraden. In het wijkcentrum De Schelfhorst volgde ze samen met Anna Langendam twee winters een cursus edelsmeden. Een paar jaar later kreeg Ans ruimte in Anna’s atelier.

“De eerste jaren heb ik de prettige familie behangen met mijn sieraden. Later besloten Anna en ik om één keer per jaar een verkoop expositie te houden in het atelier.” Het werk van Ans en Anna is tijdens de Atelierroute te zien in het Stedelijk Museum Almelo.

“als jong meisje was ze al gefascineerd door sieraden"

Scroll naar boven