Richard Steunenberg

Richard-Portret-HMS9003

Richard Steunenberg

Adres
Gast Cultuurplein Hof88: Elisabethhof 10, 7607 ZD Almelo

Telefoon
06 10 37 08 49

E-mail
richard@rctm.nl

Online
Website

Disciplines
Mixed media

Expositie
6 juli t/m 5 augustus 2023: Kunst Punt Almelo

Richard is aan het werk in zijn reclamebureau. Het staat er vol met grote schilderwerken. Ook staat er wat glaswerk en keramiek. “Ik schilder en ontwerp vanuit een religieus bewustzijn. Mijn missie is om mensen hoop te geven op een nieuwe wereld.” Richard schildert thuis. Voor het maken van keramiek mag hij elke week gebruik maken van de ruimte van een vriend. “Glaswerk doe ik alleen nog maar in opdracht. Het is kostbaar om een glas atelier te huren.”

De basis voor zijn schilderwerk is bouwkit. Dit wordt vervolgens bijgesneden, geverfd en tenslotte afgewerkt met epoxy. “Heel veel ontstaat door toeval en eindeloos verschillende materialen uit te proberen.” Richard vindt ‘het Eerste Avondmaal’ één van zijn meest sprekende werken. Het verbeeldt het vieren met Christus in de Hemel. In andere werken is de boodschap subtieler verpakt: een raam of een weg naar de toekomst. Ook met keramiek experimenteert Richard volop. “Ik ben gefascineerd hoe ik het materiaal kan vormen en stoken.”

Richard heeft de Kunstacademie in Kampen gedaan. Daarna is hij het grafische vak in gerold. “Ik ben blijven schilderen. Ik heb dat nodig om creatief te blijven in het grafische werk.” Richard exposeert regelmatig.

"ik schilder en ontwerp vanuit een religieus bewustzijn"

Scroll naar boven