Rob Koenders

Rob-portret-8626

Rob Koenders

Adres
Herengracht 6/8, 7607 BR Almelo

Telefoon
06 11 64 04 82

E-mail
info@robkoenders.nl

Online
Facebook | Instagram

Disciplines
Schilderen, tekenen, fotografie, mixed media

Licht gebogen zit Rob een schets bij te kleuren met krijt. In zijn atelier op de Herengracht heeft hij een prachtig uitzicht op de vijver en de Grote Kerk. Rondom liggen en hangen honderden schetsen, aquarellen en schilderijen. “Ik ben altijd aan het werk. Als ik wandel of met de trein reis, ben ik steeds schetsen en foto’s aan het maken. Dan kom ik met stapels kleine schetsen terug, die ik in mijn atelier uitwerk.”

Zo ontstaan zowel kleine kleurrijke tekeningen als grote schilderijen en tekeningen. Rob vindt dat zijn kleine werk net zoveel respect verdient als het grote. Rob laat de elementen van het landschap in elkaar overvloeien door verschillende technieken en materialen te combineren. “Ik laat me graag inspireren door het toeval. De uitdaging is het zo te verbeelden, dat wat je ziet, niet zo is.”

Rob heeft de Kunstacademie gedaan. Hij geeft regelmatig cursussen in zijn atelier en op diverse basisscholen. Rob was 30 jaar geleden één van de eerste organisatoren van de Open Ateliers Almelo.

"ik laat me graag inspireren door het toeval"

Scroll naar boven