Hans Bouma

Portret-Hans-Bouma-HMS8912

Hans Bouma

Adres
Gast in Stadsmuseum,  Prinsenstraat 13, 7607 JC Almelo

Telefoon
06 54 36 81 79

E-mail
info@hansbouma.nl

Online
Instagram

Disciplines
Fotografie

Expositie
Januari 2022: Blekkenhorst Delden

De werkruimte is een lichte tuingerichte kamer met een hoog plafond. Op een grote tafel heeft Hans van papier een ministudio opgebouwd. Voor het papieren scherm staan een aantal witte constructies. Hans kijkt door zijn systeemcamera en speelt daarna met de belichting. “Het leuke van table top fotografie is dat ik in alle rust mijn compositie kan vormgeven. Daarna kan ik volop spelen met verschillende kleuren en achtergronden

Hans fotografeert naast de table top opstellingen vooral landschappen. “Ik fotografeer meestal verstilde omgevingen. Daar gaat een serene rust van uit.” Hans probeert de kijker deze plaats te laten ervaren, zich elders te voelen. “De foto’s vertellen iets over mijn binnenwereld. Wat komt daaruit naar voren en hoe kan ik dat vorm geven.” Hans is altijd al op een of andere manier met kunst bezig.

Hans kreeg zijn eerste fototoestel van zijn grootvader. Na de lerarenopleiding werd Hans docent handvaardigheid. Hij heeft sindsdien diverse fotografie cursussen gevolgd. Sinds 2020 is het werk van Hans in het Stedelijk Museum Almelo te zien, tijdens de Atelierroute en de week erna.

“de foto's vertellen iets over mijn binnenwereld”

Scroll naar boven