Freddy Hoevers

Portret-Freddy-HMS8890

Freddy Hoevers

Adres
Rohofstraat 102

Telefoon
06 15 36 07 31

E-mail
info@hoevers-almelo.nl

Online
Website

Disciplines
Fotografie, schilderen

Met het palet op de linkerarm zoekt Freddy naar de juiste penseel. De muren van de werkplaats staan vol met gereedschap, verfblikken en tubes. De plafondverlichting is geen overbodige luxe. Bewerkt Freddy nu een foto, een tekening of een schilderij? “Ik ben al bijna 20 jaar decoratieschilder, kunstenaar èn fotograaf. Soms gebruik ik die vaardigheden apart, maar door combinaties uit te proberen ontstaan soms mooie dingen. Dat is kicken.”

Achter zijn huis heeft hij meerdere ateliers en een grote galerie met zijn werk. De bezoeker verbaast zich over de vele stijlen. Freddy wil zich niet specialiseren: “Ik wil breed blijven.” Van origine is Freddy huisschilder. “Ik wilde eigenlijk etaleur worden. Elke winter nam ik de tijd om wat nieuws te leren.” Zo ontwikkelde hij zich tot decoratieschilder, maakte marmerimitaties en muurgedichten. Kreeg voor de marmerimitaties zelfs de Benelux vakprijs. Van het één kwam het ander.

Hij volgde een fotocursus, ging voorwerpen, landschappen en gebouwen schilderen en al zijn vaardigheden combineren in gemengde kunstvormen. Een prachtig voorbeeld van deze mengvorm is een groot stilleven/portret van een wijnglas waar een stukje af is.

“door combinaties uit te proberen ontstaan soms mooie dingen”

Scroll naar boven