Jan Hooftman

Jan-Portret-HMS8853

Jan Hooftman

Adres
Kunstloods
Achtzaligheden 2, 7607 XM Almelo

Telefoon
06 14 60 31 24

E-mail
hooftmanjan@gmail.com

Online
Website

Disciplines
Fotografie

Jan kijkt in zijn camera naar de foto die hij zojuist heeft gemaakt van een test opstelling. Een mannelijk torso staat voor het witte doek en lijkt naar een schilderij te kijken. Door het felle licht werpt het torso schaduwen op het doek. “Ik wil een foto maken over de afstand tussen mens en natuur. Het idee dat we de natuur kunnen bijsturen klopt maar heel beperkt.” Met de laptop kan Jan de gewenste achtergrond toevoegen.

Sinds 2015 beschikt Jan over een foto studio. In de studio staat een grote verzameling van torso’s, lampen en reflectoren. Er staat ook een opmaaktafel. “Modelfotografie is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Het model moet zich hier op zijn gemak voelen.” Jan gebruikt vaak Almelose locaties voor fotoshoots, zoals het Indiëterrein, de Javatoren en het Noaberhoes.

Hij volgt regelmatig cursussen aan de Fotoacademie in Amsterdam. “Ik stuur zo mijn eigen ontwikkeling.” Hij heeft veel geleerd van Herman Wouters. “Door zijn manier van werken en kijken bouwt hij een verhaal op aan de hand van beelden.” Jan wil zich zelf verder ontwikkelen naar de conceptuele fotografie. “Fotografie is eigenlijk één grote ontwikkelingsreis.

"fotografie is eigenlijk één grote ontwikkelingsreis"

Scroll naar boven