Gonda Welling

Gonda-Portret-HMS8862

Gonda Welling

Adres
Bruglaan 6, 7611 BL Aadorp

Telefoon
0546 80 02 52

E-mail
info@glasatelier-artique.nl

Online
Website

Disciplines
Glaskunst

In een grote atelierruimte met uitzicht op de tuin kerft Gonda een sneetje in een stuk glas, waarna ze het op het snijvlak breekt. Ernaast ligt een stronk hout. Grote ramen geven veel licht op een flinke werktafel waar je omheen kunt lopen. Langs de muren staan stellages met glasplaten en glasresten. “Ik wil deze stronk de sierlijkheid van glas meegeven. Het natuurlijke van het hout moet daarbij behouden blijven.”

De man van Gonda, Gerrit, werkt in de renovatie. Soms moet er dan glas in lood hersteld worden. Gerrit besloot een opleiding ‘glas in lood’ te volgen. Gonda heeft het weer van hem geleerd. Sindsdien laat ze zien wat er nog meer met glas kan: stukjes glas aan elkaar solderen met koperfolie, glas smelten en glas buigen. Er zit voor iedereen wel wat bij. “Werken met glas is voor mij heel ontspannend. Ik kan er al mijn emoties in kwijt.”

Gonda geeft regelmatig workshops waarin cursisten sieraden of een eenvoudige glasfiguur maken die dan later de oven in gaan. “Dit ambacht vraagt veel voorbereiding. Ik heb heel veel aan de handvaardigheidstechnieken die ik in mijn onderwijsopleiding heb geleerd.”

"werken met glas is voor mij heel ontspannend"

Scroll naar boven