Randy van Lingen

Portret-Randy-HMS8674

Randy van Lingen

Adres
Cultuurplein
Elisabethhof 2, 7607 ZD Almelo

Telefoon
06 53 90 95 75

E-mail
surrea.design@gmail.com

Online
Website

Disciplines
Beeldhouwen, brons, animatie

Via een rode deur aan het Cultuurplein kom je op een binnenplaats. Randy heeft net zijn nieuwe atelier aan het Cultuurplein bij Hof 88 ingericht. “Ik ben blij dat Kaliber Kunstenschool deze ruimte beschikbaar heeft gesteld.” De atelieruimte is hoog en licht. De verhuizing van het Indiëplein naar het Cultuurplein is net achter de rug. “Het is net of ik opnieuw begin.” De Nieuwe troon van de Koning kijkt vanuit de hoek goedkeurend toe.

Het nieuwe atelier is heel overzichtelijk ingedeeld. Omdat de ruimte veel kleiner is dan op het Indiëterrein heeft Randy in het atelier een kleine selectie opgenomen van zijn grote schilderijen en beelden. “Gelukkig heeft mijn rubberen paard een mooie plaats gekregen in de hal van het Kreatief Centrum aan de overkant van het Cultuurplein.”

Al zijn hele leven lang grijpt Randy zijn kansen. Al doende ontwikkelt hij daarbij nieuwe vaardigheden. “Mijn werk vertelt het verhaal. Alles wat ik in mijn hoofd heb kan ik maken.” Met het Amsterdam Light Festival, het paard van autobanden voor Vredestein en de tekenfilmpjes voor de Historische Wandelroute Almelo heeft hij de laatste jaren extra bekendheid gekregen. “Op het Amsterdam Light Festival lopen toch bijna een miljoen mensen langs je werk.”

Randy heeft de Decoratie en Etalage vakschool doorlopen. Hij exposeert heel regelmatig in het land. In 2006 won Randy de eerste prijs voor Dutch Illustrations.

"alles wat ik in mijn hoofd heb kan ik maken"

Scroll naar boven