Hubert van Mastrigt

Hubert-portret-9317

Hubert van Mastrigt

Adres
Kunst Punt Almelo: Grotestraat 37, 7607 CC Almelo

Telefoon
06 14 11 59 54

E-mail
hubert@humas.nl

Online
Website

Disciplines
Geënsceneerde fotografie

Naast een fotostudio aan huis beschikt Hubert over een grote kamer met computers en printers. Om foto’s van hoge kwaliteit en groot formaat te maken heb je nu eenmaal goede apparatuur nodig. Hubert is bezig om de foto’s te kiezen voor de dertigste editie van het boekje Open Ateliers Almelo 2022. Alle deelnemers zijn dit jaar in hun atelier opgezocht voor foto’s en een interview. “Het is een enorme klus. Sommige foto’s moeten na het kiezen nog bewerkt worden.”

Hubert houdt van foto’s die in scene zijn gezet. Hij bedenkt een concept, werkt het uit in schetsen en gaat dan gericht foto’s maken. “Liefst met een flinke portie humor, zoals in de serie ‘Schoenenpret’. Hubert werkt momenteel aan de reeks ‘Back to my roots’; een fotoverhaal over vervormde herinneringen en/of dromen uit het verleden.

“Toen ik twaalf werd kreeg ik van mijn oma een fototoestel. Wat later leerde mijn opa mij hoe ik foto’s moest afdrukken. Na de Fotovakschool heb ik nog diverse fotocursussen gevolgd.” Hubert exposeert meerdere malen per jaar. In 1996 was hij de eerste winnaar van “Kunst in het Volkspark” in Enschede. In 1998 volgde de eerste prijs voor de Kunstmanifestatie Art Explosion in Assen, in 2020 de Herman Krikhaarprijs.

"Hubert houdt van foto's die in scene zijn gezet"

Scroll naar boven