Henk Blokhuis

Portret-Henk-IGP1192

Henk Blokhuis

Adres
Kunst Punt Almelo: Grotestraat 37, 7607 CC Almelo

Telefoon
06 82 86 86 87

E-mail
hendrikpieterblokhuis@gmail.com

Disciplines
Tekenen, grafiek, beeldhouwen

Vanaf het grote terras van zijn appartement overzie je een groot deel van de binnenstad. Henk heeft hier zijn openlucht werkplaats. Circa twintig witte en zwarte marmeren beelden staan naast elkaar opgesteld. “Ik maak niet van die heel grote beelden, want dan til je je ongelukkig.” Henk is bezig met de afwerking van een beeld. “Schuren en polijsten kan hier prima. Hakken en zagen doe ik in een werkplaats in Goor.”

Binnen heeft Henk een atelier waarin vooral een grote drukpers opvalt. Daar bewaart hij veel van zijn werk: modeltekeningen, schilderijen en linoleumsneden. De laatste jaren maakt hij vooral linoleumsneden en hardstenen beelden. “Ik zoek naar de schoonheid van de steen. Ik probeer het beeld zo te maken en vereenvoudigen dat de essentie overblijft.”

Henk ging naar de Kunstacademie in Den Haag om tekenleraar te worden. Hij heeft jaren les gegeven in tekenen en kunstgeschiedenis. Henk exposeert al ruim dertig jaar zijn meerkleurige linoleumsneden en beelden. Trots laat Henk een boekje met zijn exlibris zien. “Exlibris werden vroeger als eigendomsmerkje in een boek geplakt. Ik heb er heel veel gemaakt; in opdracht en voor vrienden en kennissen.”

“ik zoek naar de schoonheid van de steen”

Scroll naar boven