John Reinders

Portret-John-HMS9402

John Reinders

Adres
Cultuurplein
Elisabethhof 10, 7607 ZD Almelo

Telefoon
06 19 85 14 71

E-mail
info@johnreinders.nl

Online
Website

Disciplines
Mixed media

John is bezig om zijn draai te vinden in zijn nieuwe atelier aan het Cultuurplein bij Hoff 88. Het is een lichte ruimte vol met allerlei unieke voorwerpen en kunstobjecten. John is bezig om verschillende herkenbare elementen tot één fantasierijk geheel te maken. De combinatie roept vervreemding op. “Ik componeer. Van al mijn kunstwerken bestaat er maar één in de wereld. De beleving ervan mag best schuren.” John is een perfectionist. De compositie van elk kunstwerk moet kloppen.

Ontwerpen en vormgeven is zijn manier van werken. John stopt humor in zijn werk en haalt je uit je comfortzone. Moet je zijn werk wel kunnen plaatsen en begrijpen?

Hij is blij dat Randy van Lingen en Aschwin Huiskes samen met hem van het Indiëterrein naar het Cultuurplein konden verhuizen. “We zijn blij dat er eindelijk duidelijkheid is. Dat geeft rust in de kop.”

John heeft na de Kunstacademie gewerkt als etaleur en decorateur bij verschillende warenhuizen en ontwerpstudio’s. Later ging hij werken als freelancer winkelvormgever en als docent presentatietechnieken.

“De rode draad in dat werk is dat ik de kijker wil verrassen en prikkelen. Dat zie je terug in mijn huidige werk.” Elf jaar geleden heeft John gekozen voor een bestaan als beeldend kunstenaar.

John stopt humor in zijn werk en haalt je uit je comfortzone"

Scroll naar boven