Paul Tieke

Paul-portret-8613

Paul Tieke

Adres
Cultuurplein
Elisabethhof 8, 7607 ZD Almelo

Telefoon
06 53 73 75 27

E-mail
galeriehetbaken@gmail.com

Disciplines
Schilderen, tekenen

Op de begane grond is de galerie en ontvangstruimte. Het nieuwe atelier van Paul bevindt zich in het grote souterrain. “Ik ben met mijn atelier verhuisd naar het Cultuurplein op de Elisabethhof. Ik heb hier al mijn werk om mij heen.” In het atelier laat Paul zijn penseel over het doek gaan. “Figuratief schilderen naar waarneming is voor mij de basis. Er onder ligt een heel abstracte werkwijze. Ik wil het beeld in beweging krijgen.”

Het werk van Paul kenmerkt zich vooral door de samenstelling van licht en kleur en door van een herkenbaar figuratief beeld een minder herkenbaar of zelfs een niet figuratief beeld maken. Als je goed kijkt zijn er vaak nog fragmenten van de oorspronkelijke opzet terug te vinden. “In één keer is dan alles anders. Je blik wordt niet gevangen door wat er op het doek staat, maar hoe.”

Hij tekent en schildert landschappen en stillevens, maakt regelmatig portretten en werkt het liefst met een model.

Paul studeerde aan de Kunstacademie en daarna aan de Kunstacademie in Tilburg (MO-B). In 1986 werd hij internationaal bekend door een expositie in Auvers-sur-Oise, in de herberg waar Vincent van Gogh is overleden, waarna in 1988 een expositie in Parijs volgde.

"ik wil het beeld in beweging krijgen"

Scroll naar boven