Fennie Bouwsema

Portret-Fennie-9261

Fennie Bouwsema

Adres
Gast bij Huis van Lydia
Grotestraat 187 A/B, 7606 CL Almelo

Telefoon
06 13 60 89 39

E-mail
f.h.bouwsema@gmail.com

Disciplines
Textiel, schilderen

Haar huis is één groot naaiatelier. Overal hangen en liggen kleden en lapjes. Aan de muren hangen tientallen klosjes met garen. Diverse ladekastjes bevatten ongetwijfeld handwerkmateriaal. Fennie zit achter de naaimachine. Met één hand trekt ze de stof glad. “Ik zat als kind al achter de naaimachine om kleren te maken. Een leuke herinnering is dat grootmoeder kwam logeren. Dan kwamen uit haar koffer altijd lapjes te voorschijn.”

Fennie heeft diverse cursussen patchwork en quilten gevolgd. Ze maakt kleurrijke wandkleden. Elk nieuw ontwerp lijkt uit een ingeving te ontstaan, maar er gaat heel wat broedwerk aan vooraf. “Vrienden en bekenden voorzien me steeds van materiaal. Daardoor heb ik ruime keus. Ik hou van het werken met natuurlijke materialen, vooral zijde en linnen.” Fennie is begonnen aan een nieuw project ‘Connecting the dots’.  “Hierin worden alleen lapjes stof met stippen verwerkt.”

In 2003 liet Fennie zich overhalen om haar werk op een tentoonstelling te laten zien. “Dat was compleet buiten mijn comfortzone. En tot mijn verrassing won ik met mijn inzending ‘Sprouting Stump’ meteen een internationale prijs.” Sindsdien exposeert Fennie regelmatig.

“elk nieuw ontwerp lijkt uit een ingeving te ontstaan”

Scroll naar boven