Ineke Barkhof

Portret-Ineke-IGP0822

Ineke Barkhof

Adres
Gast in The Little Church: Marktstraat 78, 7607 HD Almelo

Telefoon
06 18 74 39 24

E-mail
inekebarkhof@hotmail.com

Disciplines
Schilderen

Online
Facebook

Het atelier bevindt zich in een zonnige kamer. Op een halfhoge kast staan bakken met verftubes. Het licht strijkt over de schildersezel waarop een abstract landschap vorm krijgt. Het wordt er één uit een serie. Ineke staat heel ontspannen met de rug naar het raam. Ze lijkt licht achterover te hangen terwijl ze de verf met het penseel aanbrengt. “Ik ben sinds kort begonnen met olieverf. De olieverf is pas na weken droog, maar de kleuren blijven warmer dan bij acrylverf.”

Er was voor Ineke een mooie aanleiding om te gaan schilderen. “Op mijn werk waren regelmatig exposities. Het abstracte werk trok mij aan. Met de afgedankte schilderspullen van mijn dochter ben ik toen aan de slag gegaan.” Ze heeft een eigen stijl ontwikkeld. “Ik kom helemaal tot rust als ik schilder. Ik voel me dan helemaal Zen.”

Ineke heeft jarenlang les gehad en diverse schildercursussen gevolgd. “Je leert het materiaal kennen, hoe je naar kunst moet kijken en - heel belangrijk - wanneer je moet stoppen.” Ze heeft eerder geëxposeerd met acrylverf schilderijen en kijkt nu uit naar een mogelijkheid om ook haar olieverf schilderijen te exposeren.

“ik kom helemaal tot rust als ik schilder"

Scroll naar boven