Karin Stuurman

Portret-Karin-9302

Karin Stuurman

Adres
Kerkplein 6, 7607 BT Almelo

Telefoon
06 40 59 25 63

E-mail
kunstvankarin@outlook.com

Online
Instagram

Disciplines
Schilderen, tekenen, fotografie

Het atelier is licht en heeft een hoog plafond. Aan de muren hangen grote schilderijen. Op een halfhoge kast staan een paar ingekleurde pentekeningen van Almelose stadsgezichten. Karin staat achter haar schildersezel en brengt kleur aan op het doek. "Ik ben de laatste tijd met veel meer stijlen bezig. Abstract schilderwerk, tekeningen van dieren, collages waarin meerdere technieken worden gecombineerd.

Karin is bekend geworden door haar Almelose stadsgezichten. “Mijn tekeningen zijn gemaakt in de stijl die urban sketching genoemd wordt.”

Het zijn ingekleurde pentekeningen van historische panden. “Ik laat ze zien aan de eigenaars van de getekende gebouwen. Ze worden goed verkocht. Ik maak ze nu ook in opdracht.” Tekenen was oorspronkelijk een vorm van ontspanning na het inspannende werk in de gezondheidszorg.

Karin volgt de opleiding Art Partout in Deventer. “Daar leer ik het klassieke fijnschilderen van stillevens, landschappen en portretten. Eind 2022 start ze met de opleiding Beeldend vaktherapeut. “Met deze opleiding kan ik met schilderen, tekenen, textiel en andere materialen mensen helpen zich te uiten, in de fase waar ze er nog geen woorden aan kunnen geven.”

"tekenen was oorspronkelijk een vorm van ontspanning"

Scroll naar boven