Marja van Elsberg

Portret-HMS8761

Marja van Elsberg

Adres
Doelenstraat 26, 7607 AJ Almelo

Telefoon
06 11 21 15 41

E-mail
marjavanelsberg@gmail.com

Disciplines
Beeldhouwen, tekenen

Expositie
Doorlopend: Doelenstraat 26

Haar werkplaats ligt in het bos. De houtkachel brandt en het licht valt door het transparante golfdak. Marja hakt in op een groot stuk travertin dat op de werktafel ligt. “Beeldhouwen heb ik me zelf aangeleerd. Ik heb in Pakistan en China gekeken hoe het moet.” Naast de werkplaats werkt Marja in haar atelier in de Doelenstraat. Daar maakt ze kleiner beeldend werk en ingekleurde pentekeningen op papier en oude tekstpagina’s.

Marja studeerde aan de Kunstacademie en aan de Vrije Academie in Amsterdam. In Enschede lag het accent op tekenen en het industrieel ontwerpen. In Amsterdam kon ze helemaal gaan voor het modeltekenen.

“Modeltekenen is de basis voor al mijn werk. Ik kan het menselijk lichaam vertalen in alle kunst die ik maak. Niet alleen op papier, maar ook in mijn beelden.” Jarenlang had Marja ook een atelier in Frankrijk waar beeldhouwen haar tweede passie werd. Haar beelden in steen en cortenstaal staan overal in het land. Marja probeert je aan het denken te zetten door emoties of humor in haar werk op te nemen.

“modeltekenen is de basis voor al mijn werk”

Scroll naar boven