Annika Lochtman

Portet Annika rgb

Annika Lochtman

Schilderen
Kunstloods
Achtzaligheden 2, 7607 XM Almelo
T: 06 57 67 56 60
E: annikalochtman@icloud.com
I: Instagram

Het atelier bevindt zich op de eerste verdieping van de Kunstloods. Het daglicht valt binnen door de ramen. Op het werk waar Annika aan begonnen is, zijn de eerste contouren van een gezicht te zien. Het is een mix van inkt, acryl en olieverf. “Ik werk graag in de nachtelijke uren, met klassieke muziek op de achtergrond.” Tijdens het schilderen wisselt Annika staan en zitten af. Ze loopt rondjes om het schilderij en brengt intuïtief weer een streek verf op het doek.

Het werk van Annika is figuratief en abstract, schijnbaar slordig en wild. Meestal schildert ze gezichten en personen. Ze heeft een eigen stijl ontwikkeld. “Ik word gevoed door poëzie, muziek en het werk van andere kunstenaars. Mijn kunst moet beroeren, het is niet gemaakt om de kijker een plezier te doen.” Annika is een fan van Hendrik Werkman, een expressionistisch schilder en drukker van kunstenaarsvereniging ‘De Ploeg’.

Annika heeft haar hele leven al getekend en geschilderd. Ze werkte een aantal jaren voor een galeriehouder in Amsterdam en ging vaak kijken naar exposities. Ze kreeg een tijd lang schilderles van Toussaint Essers. Haar werk is regelmatig te zien op overzichtstentoonstellingen in binnen- en buitenland. Een Franse curator heeft een oogje op haar werk: “Hij brengt mijn werk onder de aandacht bij galerieën.”

"mijn kunst moet de kijker beroeren"

Scroll naar boven