Miny Wigger

Portret-Miny-HMS8990

Miny Wigger-Eijsink

Adres
Gast bij Twentse Lijstenmakerij Twentepoort Oost 42-13, 7609 RG Almelo

Telefoon
06 13 82 41 51

E-mail
info@wiggeradvies.nl

Disciplines
Schilderen, tekenen

In de kelder onder het familiebedrijf bevindt zich een grote expositieruimte. “Mijn dochters zetten het bedrijf voort en vinden het oké dat ik deze ruimte gebruik en hier mijn werk laat zien.” Miny staat fier met het penseel in de aanslag. De ruimte staat vol met grote doeken van landschappen en van mensen en dieren in hun omgeving. Enig minpuntje is het kunstlicht. “Daarom schilder ik in mijn atelier thuis.”

Miny schildert nu vooral met acrylverf. Het liefst schildert ze het buitenleven. Haar stijl is te omschrijven als sfeervol en impressionistisch. “Ik werk meestal aan meerdere doeken tegelijk.”

De Twentse lijstenmakerij vroeg haar om op hun locatie mee te doen met de Open Ateliers Almelo. “Als Bornerbroekse ligt mijn atelier eigenlijk te ver uit de route. Ik doe voor het eerst mee.” Ze heeft wel vaak meegedaan aan kunstmarkten.

Miny heeft heel lang met Leo Vierhout in zijn atelier geschilderd. “Ik heb op technisch gebied heel veel van hem geleerd. Hij heeft mij op de klassieke manier leren schilderen. Daarna heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld”. Regelmatig geeft Miny workshops. Met tussenpozen exposeert ze in dienstverlenende bedrijven.

"het liefst schildert ze het buitenleven"

Scroll naar boven