Elma Neven

Portret-Elma-HMS8957

Elma Neven

Adres
Vriezenveenseweg 118, 7602 AK Almelo

Telefoon
06 47 13 28 04

E-mail
elmaneven@gmail.com

Disciplines
Keramiek, brons

Het atelier van Elma bevindt zich in een loods van een installatiebedrijf. Er staan draaitafels en gereedschap voor klei bewerking. Tegen de muren staan stellages met grondstoffen, bronzen beeldjes en kommen en schalen van porselein en steengoed. In de tweede ruimte staat een grote ronde oven en een spuitcabine. Heel voorzichtig haalt Elma de porseleinen schaal uit de oven. “Deze schaal heeft de eerste stook gehad. Na het glazuren moet de schaal nòg een keer in de oven.”

In veel van Elma’s werk komt de vogel voor. “De wegvliegende vogel is voor mij het symbool voor vrijheid.” Het maken van beelden en keramiek is veel werk en vergt een goede voorbereiding. “Je moet heel veel stappen vooruit denken.” Ze beschouwt zichzelf als een kunstenaar in de zijlijn. Via mond-op-mond reclame heeft ze regelmatig opdrachten. Voor een bedrijf in bouwmaterialen heeft Elma net een aantal tinnen werklieden gemaakt. En voor een verzorgingstehuis mag ze een paar keramieken beelden maken. “Bij die laatste opdracht heb ik bijna de vrije hand gekregen. Dat is natuurlijk wel het leukste werk.”

Elma was docent handvaardigheid. In Gouda heeft ze de Nederlandse Keramiekopleiding gevolgd inclusief de extra leerjaren glazuren en handvormen.

"de wegvliegende vogel is voor mij het symbool voor vrijheid"

Scroll naar boven