Piet Amweg

Portet Piet Amweg rgb

Piet Amweg

Beeldhouwen
Tijhofslaan 91, 7602 HD Almelo
T: 06 24 46 20 77
E: pietamweg@gmail.com
I: Instagram

Het atelier bevindt zich achter zijn huis onder een afdak in de tuin. In de garage, in de tuin en in huis staat een hele verzameling beelden. “Beeldhouwen is ooit begonnen als creatieve therapie om het verleden te verwerken. Gelukkig is het nu al jaren een uitingsvorm die mij plezier geeft. Het bewerken van steen doet me wat. Door afhakken, raspen en schuren vorm je iets nieuws.”

“Als ik met een stuk steen begin, weet ik nog niet wat ik uiteindelijk ga maken.” Toch is het resultaat van zijn werk wel stijlvast: glad afgewerkte abstracte beelden, soms met draaikolken. “Dat zijn mijn hersenkronkels.” Piets beelden hebben een hoge aaibaarheidsfactor en er is goed gebruik gemaakt van de kleuren en structuur van de steen.

Piet heeft niet heel bewust gekozen voor het beroep van beeldhouwer. Hij was leerkracht op de basisschool. “Toen ik contact kwam met beeldend werk in steen hield ik mij vooral bezig met de thema’s ‘geloof, hoop en liefde’.” Na een paar jaar kreeg Piet de smaak te pakken en ging hij achter zijn huis bikken. “Ik heb de kunst van het houwen afgekeken bij andere beeldende kunstenaars.”

"het hakken is een interactie tussen de steen en mijzelf, het resultaat is altijd weer een verrassing"

Scroll naar boven