Mini kunstgalerie van Esther Dieltjes valt in de smaak

Mini kunstgalerie van Esther Dieltjes valt in de smaak

Een miniatuur kunstgalerie in de voortuin, Esther Dieltjes scoort ermee. De eerste expositie in de tuin aan de Rozenstraat 39 leidde tot veel leuke reacties. Komende vrijdag opent de Almelose de tweede expositie.

Almelo – Esther Dieltjes heeft het plan opgevat om elke eerste vrijdag van de maand een expositie in te richten in haar mini galerie in de voortuin, Het Kleine Kunst Kabinet. Begin februari is ze gestart met een expositie ‘in winterse sferen’, zoals ze het zelf zegt. “Die is nog te zien, maar de tweede expositie is in aantocht. Vrijdagochtend ga ik het inrichten, als het weer het toelaat, want als het regent is het niet handig om te wisselen.’’ De tweede expo wordt er eentje ‘in lentesfeer’. Ze verklapt al wat er wordt getoond. “Een aquarel van een iris, linosneden van bloemen en rozenknoppen en handgemaakte sieraden met bloempatronen.’’ De eerste expo was een succes. “Ik heb veel aandacht gekregen in de media. De reacties zijn leuk en zeker positief. De mensen vinden het een leuk idee. Op een dag zag ik twee dames staan en die hadden interesse in de linosnede van een uiltje. Ik had er pok nog eentje binnen staan en heb ze allebei verkocht. Aan een buurvrouw verderop heb ik een aquarel verkocht. Ook is er online een bestelling gedaan.’’

Esther Dieltjes (1978) komt uit Apeldoorn en is na periodes in Arnhem en Den Haag in het groene Twente helemaal op haar plek. “Teruggetrokken in haar atelier schept ze een verstilde wereld die losstaat van de moderne alledaagse hectiek. Haar belangrijkste uitgangspunt is de natuur. Het gaat Dieltjes om de schoonheid van het bescheidene, kleine en verborgene’’, schrijft ze zelf. Haar werken zijn klein van formaat en nodigen de kijker uit om dichterbij te komen voor een meer intieme ervaring. Dieltjes richt zich niet alleen op originele objecten voor aan de muur, maar ook op artikelen als kaarten en boekenleggers. Alle getoonde werken zijn zowel online als offline verkrijgbaar met kleine prijzen tot 25 euro. Bovendien gaat 10 procent van de opbrengsten naar het project Bomen voor Koeien.

Esther Dieltjes steunt ook de Stichting Natuurvolgend Bosbeheer en Stichting Hofvogels. “Ik ben benieuwd hoe ze de volgende expositie gaan vinden. Iedere maand een nieuwe expositie, dat is het plan. Voor de zomermaanden lijkt het me leuk om ook andere kunstenaars te vragen, een soort zomergasten. Die kunnen dan gewoon meedoen. Wel moeten ze aan de eisen voldoen: dat het heel klein is en het maximaal 25 euro kost. En dat ze openstaan voor donatie, dat vind ik belangrijk.’’ (Zie www.estherdieltjes.nl).

esther_dieltjes
Scroll naar boven