Lezing over tentoonstelling ‘Chasing the Dot’

Lezing over tentoonstelling ‘Chasing the Dot’

Lezing over tentoonstelling ‘Chasing the Dot’ van beeldend kunstenaar Philip Vermeulen

 

Publiek geboeid door curator Josien Beltman van het Rijksmuseum Twenthe

De installaties die Philip Vermeulen tentoonstelt in het Rijksmuseum Twenthe prikkelen de zintuigen. Licht en geluid, maar ook beweging spelen in op onze gevoelens en dat gebeurt soms op heftige wijze. De tentoonstelling bezoeken is al een hele ervaring. Een ervaring die je soms in verwarring achterlaat: ‘wat heb ik nu gezien en gevoeld? Hoe moet ik dat duiden?’

De lezing die Josien Beltman in de bibliotheek van Almelo verzorgde, verschafte veel duidelijkheid. Zij kent Philip Vermeulen goed en volgt hem en zijn werk al jaren. Zij is ook de motor achter de tentoonstelling. Het is voor het eerst dat Vermeulen solo een tentoonstelling heeft.

Op buitengewoon heldere en boeiende wijze legde Beltman uit wat Vermeulen drijft en wat hij met zijn installaties beoogt. De toehoorders waren duidelijk onder de indruk van haar boeiende betoog. Meerdere bezoekers die de tentoonstelling al hadden bezocht, gaven aan nogmaals naar Rijksmuseum Twenthe te gaan om de tentoonstelling met de nieuwe inzichten opnieuw te ervaren. Een groot compliment voor Josien Beltman!

In het kader van de Open Ateliers Almelo
De kunstlezing is een initiatief van de Stichting Open Ateliers Almelo. Mede door de lezing wil het bestuur de Open Ateliers onder de aandacht van de Almelose bevolking brengen. In het weekend van 28 en 29 september kunt u de Open Ateliers bezoeken en op die manier kennis maken met de kunstenaars en hun werk. Ter oriëntatie is er in Het Huis van Katoen en Nu een tentoonstelling ingericht waar van iedere deelnemer één kunstwerk is te zien. De tentoonstelling is te bezoeken van woensdag tot en met zaterdag tussen 10 en 17 uur.

De tentoonstelling Chasing the Dot is nog tot en met 5 januari 2025 te bezoeken in Rijksmuseum Twenthe in Enschede.

IMG_4499
Scroll naar boven